Farkas Zoltán vagyok, sokan a Soma becenevemen ismernek. Kolozsváron születtem 1974 március 26-án.
1989-ben települtünk Magyarországra, 2008-ig Kalocsán azóta pedig Budapesten élek.
Kétkezi melós és amatőr fotós vagyok, de szeretnék a klasszikus magyar fotógráfia útján haladni és követni. A hobbim kikapcsol és örülök, hogy nem emlékeztet a mindennapokra.
A fotózással gyerekkoromban ismerkedtem meg, az általános iskolánk fotószakkörén, ahol egy kedves idős mester próbált megtanítani minket a fortélyokra, több kevesebb sikerrel. Áttelepülésem után 15 évig nem is volt használható fényképezőgép a kezemben.
2004 tavaszán kerültem megint a fotózás bűvkörébe, a számtalan kísérletezés közben, újra felfedeztem az alkotás örömét. Ettől az időtől számítom fotós pályafutásomat. Oldalam keretein belül bemutatott képeim, az azóta eltelt idő termése.
Indulásától a Kalocsai Fotóklub, most már Dunatáj Fotókör tagja és 2009 év elejétől, a budapesti Prizma kör tagja is vagyok.

2004-től minden évben több csoportos kiállításon vettem részt. Ilyesformán volt szerencsém kiállítani Kalocsán, Dunapatajon, Kecelen, Hajóson, Uszódon, Homokmégyen, Dunaszentbenedeken, Dusnokon, Baján, Orosházán, Miskolcon, Szekszárdon, Pakson, Budapesten, Kolozsvárott, Marosvásárhelyen, Csíkszeredán. Egyes helyszíneken már több ízben is.

2010-ben Konnektor címmel a Prizma kör alkotójaként Salamon Gábor fotóstársammal közös kiállításunk volt a Pestújhelyi közösségi házban.

2011-ben Kalocsán az első önálló kiállításom a szinház előcsarnokában.

Fotóimat pályázatokon indítom, többször elfogadták őket, falra kerültek, katalógusokban szerepeltek.

Minden kedves látogatómnak, kellemes időtöltést kívánok!